Metal Sputtering Target Visoka materijala industrije

- May 10, 2017-

Metal prskanje meta

Metal prskanje meta zahtjevi su veći od onih tradicionalnih materijala industrije. Opći zahtjevi kao što su veličina, ravnost, čistoća, sadržaj nečistoća, gustoća, N / O / C / S, veličina zrna i kontrola kvara; veće zahtjeve ili posebnim zahtjevima uključuju:

hrapavost površine, otpornost, veličine zrna uniformnost, sastav i organizacija uniformnost, stranih tvari (oksid) sadržaj i veličinu, propusnost, ultra-visoke gustoće i ultra-fine žitarica i tako dalje.

Metal prskanje meta je nova vrsta fizičkih metoda premaza pare je da se koristi sistem elektronski pištolj na elektrone i fokusirati se na materijalu koji se lima, tako da Apatina atoma slijediti princip impuls konverziju sa visokim kinetičke energije iz materijala upravlja film je deponovan na podlogu. Ova vrsta lima materijala se zove prskanje cilj. Prskanje ciljevi su metali, legure, keramika, borida i slično.

Metalnu metu prskanje glavne aplikacije

Metal prskanje meta se uglavnom koristi u elektronskim i informacije industriji, kao što su integrisana kola, skladištenje informacija, tečnim kristalima, laserske memorije, elektronički uređaji za kontrolu, itd.; se također može koristiti u području stakla premaz; se također može koristiti u materijalima otpornim na habanje, High-end dekorativne pribora i drugim industrijama.