Metalni ciljevi za raspršivanje širokog spektra aplikacija

- Oct 12, 2017 -

Zahtevi za sputavanje su veći od onih u tradicionalnim materijalima. Opšti zahtevi kao što su veličina, ravnost, čistoća, sadržaj nečistoća, gustina, N / O / C / S, veličina zrna i kontrola defekta; viši zahtevi ili posebni zahtevi uključuju: površinsku hrapavost, otpornost, jedinstvenost veličine zrna, sastav i organizacionu uniformnost, sadržaj i veličinu stranih materija (oksida), propustljivost, ultra-gustoća i ultra fino zrno i tako dalje. Magnetronsko raspršivanje je novi tip fizičkog pare koji koristi elektronske pištolje za elektronski emitovanje i fokusiranje na materijal koji je pokriven tako da atomi prskanja prate princip zamene impulsa sa višom kinetičkom energijom od materijala Fly do podloge deponovanog filma. Ova vrsta pločastog materijala naziva se municijom. Mjere prskanja su metali, legure, keramika, boride i slično.

Sputtering je jedna od glavnih tehnika za pripremu tankih filmskih materijala. On koristi jon generisan od jonskog izvora kako bi ubrzao agregaciju u vakuumu i formirao visoku brzinu jonskog zraka, bombardovao čvrstu površinu, razmjenio kinetičku energiju između jona i atoma čvrstih površina, tako da su atomi na čvrstoj površini udaljeni od čvrste površine i deponovani na površina podloge, bombardovanje čvrste supstance je postupak raspršivanja tankog filma sirovina, poznatog kao cilj prskanja. Različiti tipovi tankoslojnih materijala koji se raspršuju široko se koriste u poluprovodničkim integrisanim kolima, medijima za snimanje, ravnim displejima i površinskim premazima radnih predmeta.

Cilj prskanja uglavnom se koristi u elektronskoj i informatičkoj industriji, kao što su integrisano kolo, skladištenje informacija, prikazivanje tečnog kristala, laserska memorija, elektronski upravljački uređaji itd .; može se koristiti i na polju staklene prevlake; može se koristiti i za materijale otporne na habanje, za dekorativne materijale visokog kvaliteta i za druge industrije.

klasifikacija

Princip magnetskog prskanja: u cilju raspršivanja (katoda) i anode između ortogonalnog magnetnog polja i električnog polja, u visokoj vakuumskoj komori ispunjenoj potrebnim inertnim gasom (obično Ar gas), trajnim magnetom u meti. Površina materijal za formiranje magnetnog polja od 250 ~ 350 Gaussian, sa visokonaponskim električnim poljem koje se sastoji od ortogonalnog elektromagnetnog polja. Pod dejstvom električnog polja, Ar-jonizacija gasova u pozitivne jone i elektrone, meta sa određenim negativnim pritiskom, elektrona koja se magnetnim poljem emituju od mete i uloga radnje verovatnoće jonizacije se povećava u blizini katodu za formiranje velike gustine plazma tela, Ar iona u ulozi Lorentz sile za ubrzanje leta do ciljne površine, pri velikoj brzini bombardovanja ciljne površine, tako da sputtering atoma sledi princip zamene impulsa sa visokom kinetičkom energijom od ciljane muve Podloga se deponuje i deponuje. Magnetno rasprskavanje je uglavnom podijeljeno na dvije vrste: prskanje pritoka i RF sputterstvo, koje prateća oprema za prpljunu je jednostavna, pri sputanju metala, brzina je takođe brza. Upotreba RF raspršivanja je opsežnija, pored sputtering provodnog materijala, ali i sputteriranje neprevodnih materijala, dok Odjeljenje za reaktivnu sputtering priprema okside, nitride i karbide i druga jedinjenja. Ako se frekvencija RF povećava nakon što postane mikrotalasna plazma sputtering, najčešće korišćena mikrotalasna plazma raspršivanje tipa elektronske ciklotronske rezonance (ECR).

Cilj magnetnog nanosa:

Cilj za prevlake od metala, legura za nanošenje prevlaka od legure, cilindar za nanošenje prevlaka od keramike, cilindar za nanošenje keramičke keramike, cilindar od taloga od karbidne keramike, meta za frioridnu keramiku, prskanje od nitridne keramike Cilj, oksidna keramička mera, cilen selenidne keramike, silicijum keramički cilindar prskanja, sulfid keramički cilindrični cilindar, ciljna tlačivna keramička meta, druga keramička meta, silikonska keramička mera (Cr-SiO), indijum-fosfat meta (InP), olovo arsenidna meta (PbAs), indijum arsenidna meta (InAs).