Titan Sputtering Target priprema filmski materijal

- May 10, 2017-

Titan prskanje meta

Titan prskanje meta zahtjevi su veći od onih tradicionalnih materijala industrije . Opći zahtjevi kao što su veličina, ravnost, čistoća, sadržaj nečistoća, gustoća, N / O / C / S, veličina zrna i kontrola kvara; veće zahtjeve ili posebne zahtjeve uključuju: hrapavost površine, otpornost, veličine zrna uniformnost, sastav i organizacija uniformnost, stranih tvari (oksid) sadržaj i veličinu, propusnost, ultra-visoke gustoće i ultra-fine žitarica i tako dalje. Magnetron prskanje je novi tip fizičkog premaz pare koja koristi elektronske topove elektronski emituje i fokusirati se na materijal koji se lima tako da raspršenosti atomi slijediti princip zamah konverziju sa višim kinetičke energije iz materijala Fly na podlogu deponovan film. Ova vrsta lima materijala se zove titan prave maske cilj. Titan prskanje meta metal, legura, keramike, boridnih i tako dalje.

titan prskanje meta Osnovne informacije

Mikrovalna prskanje premaza je nova vrsta fizičkih metoda taloženje, 2013. isparavanja metoda premaz, mnoge njene prednosti su očigledno. Kao zreliji tehnologija je razvijena, magnetron prskanje se primjenjuje u mnogim oblastima.

Titan prskanje meta Technology

Sputtering je jedan od glavnih tehnika za pripremu tankog filma materijala . Koristi ion stvara ion izvora kako bi se ubrzao agregacije u vakuumu da formiraju velike brzine zraka jona, bombarduju čvrste površine, razmjenu kinetičke energije iona i površinskih atoma čvrsto, tako da je čvrste površine atoma od čvrstog i deponovan na površini podloge, bombardovanje čvrstog je prštanje način taloženja tanki sloj sirovina, poznat i kao titan prskanje cilj. Razne vrste prskanje tankoslojnih materijala su naširoko koristi u integrisana poluvodiča kola, medija za snimanje, ravne ekrane, i površinsku zaštitu radnih predmeta.